Brabham BT 26 Repco /Forum Team/

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
fefee

Příspěvekod fefee » 26 listopad 2006 09:42

Jo, niekedy ti závidím... :|

novakv
Site Admin

Příspěvekod novakv » 27 listopad 2006 12:16

Odkaz na fotky z testovaci stavby Brabhamu BT26 z Monaka:
Brabham BT26 - Monako
Dokončeno: Williams FW07, 1980, G. Lees
Obrázek

hepyno

Příspěvekod hepyno » 27 listopad 2006 12:32

fefee píše:Jo, niekedy ti závidím... :|

Nemáš čo. Je to veľká dilema rozhodovať sa medzi kvantitou a kvalitou....
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

11111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 11111 » 27 listopad 2006 12:47

hepyno píše:
fefee píše:Jo, niekedy ti závidím... :|

Nemáš čo. Je to veľká dilema rozhodovať sa medzi kvantitou a kvalitou....

Když jsem běhal po zábavách a diskotékách a střídal děvčata, tak ti starší tvrdili že kvantitu nahradili kvalitou... Tak já se o to alespoň v modelech snažím :D :D :D
retuš a kompletace:
F158 1965, F1512 1964, L49 1967, L49 1969
tmelení-broušení:
L72E 1975, B190 1990, Lola T97/30 1997, BAR002 2000
hrubá stavba:
F60 2009, F312B 1970, FW30 2008, MS80 1969

11111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 11111 » 06 prosinec 2006 13:57

Od Jirky už mám upravu a díly pro ostrou závodní verzi Mexiko. Mám nepříjemnou zprávu. Bohužel již sestavená verze modelu BT26 Mexiko bude lepší ponechat tak jak je, tedy trénikovou verzí na Mexican GP. Musel jsem posunout reklamu Goodyear aby se mi vlezla reklama Gulf.
Verzi ostrou závodní mám dokončenou, ale bez barevné fotografie nemohu určit barvu jména pilota. Dle odstínu to asi není černá, ale může být černá na fotografii světlá díky sluníčku, má odstín šedi červené Gulf a fefee ji tipnul na světle modrou. Pokud máte jakoukoliv fotografii, sem s ní prosím. Trup vozu s doplňky umístíme na stránkách FT v *jpg s rozlišením 300DPI, pro ty co nemají možnost tisku zvažuji výtisk u PKAA toho co bude volně ke stažení s cenou asi 30Kč. Mám s PKAA jednat o této možnosti?
retuš a kompletace:
F158 1965, F1512 1964, L49 1967, L49 1969
tmelení-broušení:
L72E 1975, B190 1990, Lola T97/30 1997, BAR002 2000
hrubá stavba:
F60 2009, F312B 1970, FW30 2008, MS80 1969

Jirka
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka » 26 prosinec 2006 23:00

Zde jeden odkaz na parádní model BT26 od Poosiho: http://www.forum.papierovemodelarstvo.s ... .php?t=630

fefee

Příspěvekod fefee » 08 leden 2007 14:47

Tak zasa pridám dáke foto zo stavby. Priznám sa že cez sviatky som moc toho neporobil, a už vyše týždňa som sa toho ani nedotkol... :oops: :oops:
Mrzí ma to o to viac že nebudem mať už toľko času :cry:

Keďže som sľúbil, ukážem vám nejaké Upgrady ktoré používam.
Stavba kokpitu:

ObrázekObrázekObrázek
Sedačku natriem hustejším Duvilaxom tak, aby imitovala pokrčenie kože. Po uschnutí natriem matnou Revellkou. Tá keď uschne je matná ale po prejdení prstom alebo štetcom dostane na miestach polo lesklý nádych. Ako opotrebovaná koža. (Niekedy je to však nevýhoda)

ObrázekObrázekObrázek
Bezpečnostné pásy, na kovové cvoky a úchytky nanesiem tiež Duvilax, potom pretriem farbou striebrenkou, a samotné pásy natriem hustejšou temperou. po vlepení na sedačku ešte donatieram na miestach kde chcem imitovať pokrčenie pásu. Čím viac vrstiev, tým väčšia je hrúbka.

ObrázekObrázekObrázek

ObrázekObrázekObrázek
Výroba volantu, nakoľko tesnenie som nezohnal zodpovedajúcej hrúbky (bolo absolútne nevhodné), vyrobil som volant z drôtu a nafarbil. Druhý spôsob výroby volantu ktorý používam je pôvodne z papiera z vystrihovačky a nanesením vrstvy Duvíku dookola z obidvoch strán volantu. Tak dostane okrúhly tvar.
Výsledný efekt je rovnaký avšak postup výroby je u papierového zdĺhavejší.
Pre porovnanie:
vľavo dve fotky: :arrow: volant z drôtu v pravo: :arrow: volant z papiera a Duvíku.

ObrázekObrázekObrázek
Sú to dva rozdielne kokpity aby ste si nemysleli že si vymýšľam :)
Kokpit som doplnil ešte kabelážou, riadiacou pákou, palubovkou. Tú som predlžil trochu viac aby nebolo vidieť tyč riadenia, tak ako v reálu.

ObrázekObrázekObrázek

Keďže hoši od FT nelenili a urobili nám upgrade na Mexico, pokračujem v lepení Mexica... :wink:

Tomys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomys » 08 leden 2007 23:06

Jé to snad ani není možná,jak ti to krásně de .. opravdu si s tím vyhraješ..
SUPER
This is Sparta !!!!!!!!!!!!!!

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 09 leden 2007 08:01

Tož to je nádhera!!!!Koukám že jsem pěknej břídil,mám se co ještě učit. :)
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

fefee

Příspěvekod fefee » 09 leden 2007 13:05

Díky kluci, toš to já som taký typ modelára ktorý sa snaží si ten model vychutnávať, a pri modeloch od FT sa to priam ponúka, skutočne sa lepia nádherne... :wink:

fefee

Příspěvekod fefee » 16 leden 2007 18:17

Tak som zase o kúsok pokročil...
Výroba tlmičov je podobná ako popisoval Jarek v sekcií tuším upgrade, len ja som použil drôt s bužírkou.
ObrázekObrázek
Pre tých modelárov ktorý si netrúfnu na takúto výrobu tlmičov, mám jeden nápad. Stačí použiť skrutku, namaľovať tmavou farbou zárezy na ňom (tak ako to mám na fotke) a odrezať ho na príslušnú veľkosť. Potom na tupo nalepiť na model.
Takto zhotovený tlmič je veľmi jednoduchý a efektívny!

ObrázekObrázekObrázek

ObrázekObrázekObrázek

ObrázekObrázekObrázek
Miestami je kapota dopatlaná, aj vďaka kvapke vody ktorá mi pomohla rozmazať farbu :? ale monopost budem ešte aj tak natierať farbou.
Momentálne pracujem na motore. Neviem však kedy sa k tomu opäť dostanem.

Jo a dnes malo byť v predaji ejbísí č.2 s Brabhamom Monaco, ale u nás ešte je stále na predaj 1 číslo... :evil: :wink:

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 17 leden 2007 21:16

Přeji hezký večer.Může přední kolo vypadat i takhle??? 8)
Obrázek

a takto vypadolo před půl rokem,kdy jsem se snažil vzorek stříhat nůžkama do klikatého proužku a ten lepit na běhoun.

Obrázek

Nová Galerie

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 20 leden 2007 17:10

Hezký podvečer pánové.Forum Team vytvořil 4 verze tohoto vozu.Mým dotazem je,zdali všechny čtyři tyto verze mají sací hrdla na motoru chráněna kovovým sýtem.Zahlédl jsem totiž tady fotku těchto hrdel se síty a rozhodnul jsem se takto model i vylepšit.Hodlám možná postavit všechny čtyři verze nechtěl bych narazit na nevěrohodnost některé verze s takto přidanýma síty.A na NET se dostanu nálo,takže nemám dosti času hledat a pídit se po fotkách s detaily těchto různých vozů.Děkuji za jakoukoli odpověď.

Nová Galerie

Jirka
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka » 20 leden 2007 17:37

Podle fotek by všechny verze měly mít sání kryté síťkou. Z papíru jsem jí nedělal, protože by se podle mne špatně tvarovala a vypadala by dost mizerně

fefee

Příspěvekod fefee » 20 leden 2007 21:31

TEO píše:...A na NET se dostanu nálo,takže nemám dosti času hledat a pídit se po fotkách s detaily těchto různých vozů.Děkuji za jakoukoli odpověď.

No obávam sa že ani by si ich moc nenašiel... :twisted: :wink:

Zpět na